Specializirani higienski tretmaji

Čeprav klimatske naprave že vrsto let marsikomu predstavljajo nepogrešljiv del bivalnega okolja, se predvsem v zadnjem obdobju poraja vprašanje tveganja zdravja zaradi njihove uporabe. Žal večina izsledkov in raziskav potrjuje, da so notranje enote klimatskih naprav resnično lahko vir okužbe za človeka. V izmenjevalcih, s katerimi notranje enote temperirajo obtočni zrak, se namreč sčasoma ustvari biofilm, ki v ugodnem vlažnem okolju predstavlja potencialno gojišče za razne mikrobe.

Najpogosteje gre za razne vrste plesni in gliv, pojavijo pa se lahko tudi različne bakterije in njihove spore. Potencialno naseljeni mikrobi pa se nato preko klimatskih naprav vpihujejo v prostor v obliki bioaerosola, ki ga potem ljudje vdihujemo. Prav tako obstaja možnost kontaminacije naprav z virusi, ki jih naprava lahko v času kontaminacije razpihuje v prostor in tako poveča možnost okužbe. 

Posledica mikrobiološke kontaminacije klimatske opreme so lahko  alergične reakcije, imunsko zatiranje, respiratorne težave ali obolenja, slabost, vrtoglavica, glavoboli in utrujenost. Poleg tega pa tovrstno neustrezno stanje naprav močno prispeva k pojavu sindroma bolnih stavb.

V podjetju Zelene energije že vrsto let posvečamo posebno pozornost navedenim dejstvom, ki smo jih skozi daljše časovno obdobje intenzivno preučevali. Na osnovi štirih desetletij izkušenj in bogatega inženirskega znanja smo razvili vrsto ukrepov in postopkov za reševanje higienske problematike klimatskih naprav.

Tako vam za vse vrste naprav ponujamo pester nabor specializiranih higienskih tretmajev in storitev, ki jih povsem prilagodimo glede na različne stopnje izpostavljenosti, onesnaženosti ter kontaminacije in tako pokrijemo tudi potrebenajzahtevnejših uporabnikov. Naši specializirani postopki omogočajo učinkovitoodstranitev biofilma, dekontaminacijo naprave ter dezinfekcijo z baktericidno,sporocidno, fungicidno in virucidno učinkovitostjo.

Zelene energije d.o.o.

Naše dolgoletne izkušnje v povezavi z najsodobnejšo tehnologijo so zagotovilo za najbolj kakovostne in transparentne storitve ter učinkovito prihodnost.

Zelene energije d.o.o. © 2021. Vse pravice pridržane.